Geliefde Gemeente #1

Banner - 14

Geliefde Gemeente

Een veilige haven, dat is hoe ik deze gemeente wil noemen. Een plaats waar we ons thuis mogen voelen, onszelf mogen zijn en kunnen ontwikkelen.

Dit is voor mij heel belangrijk . De meesten weten wel dat ik een roerig leven heb gehad en soms nog steeds heb. In mijn jeugd was er nooit een veilige haven totdat God mij in mijn nekvel greep.

Dit gaf voor mij de ommekeer in mijn leven, maar dat wil niet zeggen dat het allemaal gemakkelijker werd voor mij. God gaf me veel, een vrouw die bij mij past, drie mooie kinderen van wie de medici beweerden dat we die nooit zouden kunnen krijgen. Hij nam ook dingen weg die heel veel pijn deden.

In die moeilijke tijden ben ik soms heel boos geweest op God en wilde er ook soms uitstappen. Maar daar stak Hij een stokje voor. Hij liet mij zien dat Hij er altijd was en is, en mij nodig heeft.

Hij gaf mij Zijn woord met een psalm van David (psalm 23) dit is mijn levenspsalm geworden.

Deze begint met: De Heer is mijn herder en met de nadruk op MIJN en dat is Hij. Zonder Hem ben ik stuurloos. Hij zorgt voor me, echt ik kom niets tekort. Ook al heb ik ook wel mijn wensen maar dat heeft iedereen. Maar tekort NEE.

Ik heb een Leidsman die af en toe aan de noodrem trekt en me stilzet als ik mijn rust moet nemen. Vers 2 en 3 van de psalm zijn voor mij een verademing. “Hij doet mij nederliggen in grazige weiden, Hij voert mij aan rustige wateren, Hij verkwikt mijn ziel en leidt mij in rechte sporen”.

Als ik aangevallen word of tegenslagen ervaar dan zijn vers 4 en 5 van de psalm voor mij een opkikker. Hij zegent mij, Hij zalft mij en geeft mij energie.

Ik ervaar dat Hij elke dag met mij meegaat, Zijn goedertierenheid gaat mijn hele leven met mij mee en daarom mag ik in Zijn nabijheid blijven, heel mijn leven (vers 6).

God heeft deze psalm in mijn hart gegeven om het ook door te geven aan jullie. Het geeft mij elke keer weer de kracht om door te gaan. En ik hoop dan ook dat deze psalm voor jullie een bemoediging is en ook van betekenis voor jullie mag zijn.