Huiskringen

Image Gemeenteleden komen tweewekelijks op een doordeweekse avond bij elkaar om samen om ‘lief en leed’ te delen, te bidden, en de bijbel te lezen en te bespreken. De kringavonden staan open voor mensen van buiten de EGH en worden in verschillende delen van Harderwijk gehouden. De onderwerpen kunnen voortkomen uit de zondagse dienst of een thema zijn dat voor een aantal avonden afgesproken is. De huiskring is eigenlijk dé aangewezen plaats om elkaar te bemoedigen en te helpen in het geloof omdat het de veiligheid en het contact biedt met anderen die we in deze jachtige tijd nodig hebben.

Belangstellenden voor deelname aan een kring kunnen een mail sturen naar het contactadres van de EGH of telefonisch contact opnemen.

Gebedscellen

prayer In kleiner verband komen gemeenteleden bij elkaar om gericht te bidden voor zieken, gemeenteleden, onze woonplaats, onze werkers in het buitenland en andere onderwerpen. Zo zijn er een aantal mannen die elke woensdagmorgen (erg) vroeg samenkomen en ook vrouwen die overdags samenkomen.

De Evangelische Gemeente gelooft in de kracht van gebed, en gelooft dat gebed levens kan veranderen. Samen bidden geeft bovendien:
  • Samen met anderen God loven en prijzen om wie Hij is, daarbij samen richten op Jezus. Hebr. 12:2
  • Je bemoedigt elkaar
  • Je vult elkaar aan
  • Je relatie met God verdiept zich door gebed
  • Samen voorbede doen voor anderen, daar gaat kracht van uit.

Voor meer info: Evelien Simon, telefoon 06-20317153 of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werkers in het buitenland

Image De Evangelische Gemeenten uit Harderwijk, Nunspeet en Zeewolde ondersteunen meerdere mensen die vanuit eigen en andere kerkelijke gemeenten in het buitenland werken. De ondersteuning bestaat niet alleen uit een financiële bijdrage maar ook uit praktische ondersteuning en niet te vergeten gebed. De werkers zijn praktisch en geestelijk actief op allerlei terreinen.
 

Eén van hen over zijn motivatie: 'Het is duidelijk dat wij in een land leven van overvloed. In principe krijgen de meeste mensen een kans in hun leven en bij problemen is er meestal hulp verkrijgbaar. In vele landen in onder andere Azië is dit niet het geval. Wij willen ook daar een bijdrage leveren aan het oplossen van problemen die mensen hebben. Wij bieden hoop, hulp en liefde en proberen samen met de locale bevolking tot oplossingen te komen. Wij worden hierdoor opgeroepen in het Gods Woord, wij willen ons laten gebruiken door God. Wij laten door ons werk de liefde van God voor alle mensen zien. Het betekent in de meeste gevallen daadwerkelijke praktische hulp'.

 In China zijn mensen werkzaam in de landbouw, gezondheidszorg en ook met hulpprojecten. In de meer afgelegen gebieden van dit immense land is nemenlijk nog een grote achterstand op vele gebieden.

In Thailand zijn werkers actief onder gezinnen die getroffen zijn door aids. Deze verstoten gezinnen worden geholpen met voorlichting, werk en praktische hulp.


In Mongolië is een werker naast zijn taalstudie betrokken bij hulpverleningsprojecten. Mongolië is een land met extreme winters. De afgelopen jaren stierven er alleen al miljoenen paarden en schapen. Veel boeren zijn daardoor nu straatarm.

In Frankrijk is een gezin werkzaam onder jeugd en ook in Nederland is een gezin werkzaam onder jeugd.

Kortom, geen woorden maar daden. Niet passief langs de zijlijn staan, maar actief een bijdrage leveren. Een motto dat sterk vergroeid is met de activiteiten die in het buitenland ontwikkeld worden, maar ook binnen de drie gemeenten regionaal uitgedragen wordt.