Op deze pagina treft u getuigenissen aan van mensen uit Harderwijk e.o. over hoe zij Jezus in hun leven hebben leren kennen en waarom zij geloven. Ook staan er diverse artikelen en links naar informatie over geloven en wat Jezus ook in uw leven kan betekenen.

 

 Jimme werkt als kok

KOMT JOUW CHRISTEN-ZIJN WEL EENS TER SPRAKE

“In de horeca heerst een harde mentaliteit: hard werken, anders kun je vertrekken. Soms is het zo druk, dan heb ik niet eens de kans om er fatsoenlijk over na te denken waar ik nu mee bezig ben. Tijdens het personeelseten of na het werk probeer ik wel eens nieuwsberichten met een christelijk onderwerp te droppen. Dat loopt of uit op een felle discussie of juist in een geintje. Mijn chef gelooft zelf niet, maar vindt het wel mooi hoe ik in mijn geloof sta. We laten elkaar wel in elkaars waarde. Soms zeggen ze wel wat scherpe dingen tegen mij over mijn geloof, maar ik ben ook scherp tegen hen.”


lees verder

Getuigenis van Frea - Eenzaam in de drukte

Op een verloren avond avond vroeg in mijn jeugd vond ik mezelf op mijn knietjes voor mijn bed. Mijn vader had al uit de kinderbijbel gelezen en met ons gezongen. Een lied bleef door zingen: Kom in mijn hart, kom in mijn hart, o kom in mijn hart Heer Jezus. Ik zong het voor het eerst naar Hem toe want ik voelde me zo diep alleen ondanks de drukte van het grote gezin waarin ik was geboren. Ik zei tegen Hem dat ik niet zonder Hem kon in mijn leven. Verder gebeurde er niets, maar vanaf dat moment groeide het besef dat Jezus in mijn leven was gekomen en ook was gebleven. Door de beste zondagsschoolmeester die ooit iemand ooit gekend heeft heb ik leren zien dat de Heer voor mijn zonden is gestorven en uit de dood is opgestaan. Ik heb deze wetenschap mezelf toegeëigend en was blij dat ik er ook bij hoorde.

lees verder...

Maurice Duenk

‘Ik las vroeger wel in de Bijbel maar ik snapte er niet zoveel van. Ik had niet zo´n idee dat het iets met mijn leven te maken had. Toen ik 18 jaar was heb ik een zwaar auto ongeluk gehad. De auto waarin ik had gezeten was overal zwaar beschadigd, behalve op de plek waar ik had gezeten. Iemand zei tegen me: “Nou, jij hebt wel een engeltje op je schouder gehad.” Die woorden ben ik niet vergeten. Ik denk dat ik vanaf dat moment wat geïnteresseerder in God. begon te raken’


lees verder...