Het theater van je dromen

Heeft een uitverkochte zaal
Heel de wereld mag er komen
Luisteren naar jouw verhaal
En de mensen stromen binnen
Zaallicht uit, de spot gaat aan
Laat de voorstelling beginnen
Laat het doek maar open gaan

(Gebruik de speler om het nummer te beluisteren)Mijn leven is als een theatervoorstelling. Ik doe mijn uiterste best de rol perfect uit te voeren. Zo nu en dan merkbaar voor de omgeving, maar altijd aanwezig in mijn gedachten.

 

 Daar vallen woorden op hun plek. Reizen dromen op vanuit het plekje in mijn gedachten, waar gewoonlijk angst en schaamte overheersen. Angst om te falen. Daar heeft God de ruimte. Ik Zijn speler, Hij mijn regisseur.

Het is als een vrije val. Vol spanning en adrenaline. Dat maakt mij tegelijkertijd zowel ambitieus als onrustig. Heeft de ambitie de overhand, dan valt de droom samen met de werkelijkheid. Overheerst de spanning, dan neemt angst de hoofdrol op zich en fungeer ik slechts als decorstuk.

Verloren sta ik op mijn toneel. Sprakeloos, verstijfd. Zoekend naar woorden. Met de nodige aanwijzingen van de Regisseur weet ik mijn rol te hervatten. De afgelopen periode moest Hij mij tot twee keer toe bijspringen.

Het waren een van de eerste woorden die gesproken zouden worden tijdens een vrouwenweekend. “Zet je leven eens op de handrem.” Het leven raast aan ons voorbij en voor je het weet kom jij niet tot je bestemming. Neem de tijd om stil te staan.
 
Moeiteloos legde - nog geen week later - een workshopleidster haar figuurlijke vinger op mijn zere plek. “Falen mag, als je maar weer terugkomt bij wie je bent. Durf te dromen. Durf te leven. Verlang en verander. Leef van wat je te geven hebt, leef je passie.” Mijn theatervoorstelling hervat zich. Ik heb mijn plek op het toneel weer ingenomen. Onder toeziend oog van mijn Regisseur. Hij zit op de voorste rij. 2012, een jaar voor falen en opstaan.

Weet dat er altijd Eén is
Die jouw voorstelling bezoekt
(Fragment ‘Theater van je dromen’ - De Verandering, EO)

Wieteke.

Wie is Wieteke?